فیلم| کرونا با سیستم بهداشتی کشور‌های جهان چه کرد؟

19:00 - 07 فروردين 1400
کد خبر: ۷۰۹۵۵۴
شیوع ویروس کرونا نقص‌های موجود در نظام سلامت بهداشتی کشور‌های جهان را بیش از پیش آشکار کرد.

- شیوع ویروس کرونا موجب ابتلای ده‌ها میلیون نفر در سراسر جهان شده و نزدیک به ۳ میلیون نفر نیز بر اثر ابتلا به این ویروس جان باخته اند.

اما یکی از موضوعات قابل تامل درباره شیوع ویروس کرونا، ناکارآمدی نظام سلامت کشور‌ها حتی کشور‌هایی مانند آمریکا و بسیاری از کشور‌های اروپایی است.

 

[video src='https://www.mizan.news/wp-content/uploads/2022/01/3015729_969.mp4']

آمریکا بیشترین شمار مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا را در سطح جهان به خود اختصاص داده و همچنان این جایگاه را با اختلاف بسیار از دیگر کشورها، حفظ کرده است.

با شیوع کرونا، ضعف‌های موجود در نظام سلامت آمریکا که شاید پیش از این چندان به چشم نمی‌آمدند، خود را آشکار کردند به گونه‌ای که بسیاری از متخصصان به شکست این نظام درمانی برای مقابله با کرونا اذعان کردند.

نظام سلامت آمریکا

پایگاه «کانورسیشن» در گزارشی به تشریح نظام سلامت آمریکا پرداخته و به این نکته تاکید می‌کند که شکست نظام سلامت آمریکا موجب تشدید بحران کرونا در این کشور شده است.

این گزارش می‌گوید «آمریکا یک نظام سلامت واحد ندارد بلکه دارای چندین نظام سلامت است و هیچ انسجامی بین این نظام‌ها وجود ندارد؛ اگر شما فردی فقیر باشید یک بیمه درمانی که بخشی از هزینه آن را دولت فدرال تامین می‌کند گزینه شما خواهد بود، اما این موضوع از ایالتی به ایالت دیگر متفارت است.»

با وجود اصلاحات گسترده‌ای که در نظام سلامت آمریکا روی داده، اما تقریبا ۱۵ درصد از بزرگسالان ۱۸ تا ۶۴ سال آمریکایی به طور کلی هیچگونه پوشش بیمه یا ندارند و این رقم به دلیل اقدامات صورت گرفته از سوی «دونالد ترامپ»، رییس جمهور سابق آمریکا، رو به افزایش است.

موضوع دیگری که درباره نظام سلامت آمریکا باید به آن توجه داشت این است که شناخت نظام سلامت آمریکا بدون در نظر گرفتن بافت ایدئولوژیکی و سیاسی این کشور تقریبا غیر ممکن است؛ سیاست‌ها در این کشور به شدن رویه‌ای حزبی دارند، به طور مثال سیاستی مانند «اوبا کِر» که حدود ۱۰ سال از قانون شدن آن می‌گذرد، اما همچنان با چالش‌هایی مواجه است؛ بنابراین نظام سلامتی که در بهترین حالت ناهموار است و رویه‌ای فردگرایانه ملی دارد موجب شده تا وضعثت فاجعه باری ایجاد شود و بحران کووید ۱۹ را بحرانی‌تر کند.

کرونا و نظام‌های سلامت در سراسر جهان

برای نخستین بار در تاریخ، یک بحران بهداشتی، اقتصاد کل جهان را با بن بست مواجه کرد و نشان داد که چگونه نظام اقتصادی و سلامت به طور جدانشدنی از یکدیگر عمل می‌کنند.

در سراسر جهان نظام‌های سلامت برای مقابله با چنین بحران بزرگی طراحی نشده اند و یک چالش بهداشتی غیر قابل پیش بینی در مقیاسی بسیار بزرگ کل جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار داد؛ بحرانی که مبارزه با آن نیاز به بسیج فوری منابع دارد.

در حال حاضر بحت درباره میزان توانایی نظام‌های سلامت در کشور‌های جهان برای مقبله با این بحران معنایی ندارد و از بسیاری جهات، ویروس کرونا مسیری کاملا مخالف با آنچه را در پیش گرفته که نظام‌های سلامت به خصوص در کشور‌های پیشرفته در سراسر جهان طی سال‌های اخیر در پیش گرفته اند.

 

var player = videojs('player_919160_3015170',{poster:'',width:400,height:300}); player.one('play', (function(){ $.post('/fa/ajax/news/video/3015170',{},function (data) {}); }));

نظام سلامت اروپا در مواجهه با کرونا

اروپا در میان قاره‌های جهان بیشترین شمار مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا را به خود اختصاص داده و به نوعی کانون این ویروس به شمار می‌رود.

در حالی که تا پیش از شیوع بحران کرونا بسیاری از کشور‌های اروپایی مدعی بودند که در رمینه نظام سلامت پیشتاز هستند، اما شیوع ویروس کرونا تمامی این ادعا‌ها را از میان برد.

با شیوع ویروس کرونا در اروپا بسیاری از کشور‌ها در این قاره حتی در نخستین روز‌های شیوع این ویروس با کمبود تجهیزات پزشکی و حتی در مواردی تخت‌های بیماستانی مواجه شدند.

حتی گزارش‌هایی از کمبود ماسک در برخی کشور‌ها منتشر شد.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *